Carrefour

"Vår Talangindikator som skapats tillsammans med Cubiks har gjort det möjligt för oss att identifiera över 90 unga talanger inom loppet av två år."

Carrefour Hypermarket France, med 5 000 anställda på exekutiv nivå, beslöt att utveckla sin process för talangidentifiering och särskilt för sina unga chefer. För att genomföra detta samarbetade man med Cubiks som tog fram ett skräddarsytt Carrefour Talent Indicator-verktyg.

Över 400 000 medarbetare

Över 400 000 medarbetare

110 000 anställda i Frankrike

Långt sammarbete

Långt sammarbete

Cubiks har arbetat med Carrefour i över 10 år

Talangidentifiering

Talangidentifiering

Carrefour bad Cubiks utveckla deras process för talangidentifiering

Utmaningar

Carrefour Hypermarket France ville vara proaktiva i att hitta talanger inför framtida behov av varuhuschefer. Företagets mål var att identifiera individer som hade kapacitet att på mindre än fem år gå upp två nivåer i Carrefours ledarskapsskala.

Lösningar

Cubiks arbetade nära Carrefour för att utveckla ett skräddarsytt Talent Indicator-verktyg i form av ett online-baserat formulär för att ge en strukturerad och reliabel process för att identifiera talanger. Verktyget kunde komplettera den befintliga karriärs- och utvecklingsprocessen och säkerställa att identifieringen av talanger var objektiv.

Resultat

Talent Indicator är nu en helt integrerad del av talang- och utvecklingsprocesserna hos Carrefour Hypermarket France. Talent Indicator kunde identifiera 58 av 212 chefer med hög potential och 2011 valdes 33 av 81 chefer ut. Därefter har de tagit del av skräddarsydda utbildningsprogram och med hjälp av rapporterna från Talent Indicator har de skapat individuella utvecklingsplaner.